reede, 12. veebruar 2021

Mis saab Eestimaast, reitingutest ja siin elavatest kilplastest.




Kala hakkab ikka peast...

Milleks meile riigikogu? Milleks meile meeletult kulukas presidendi institutsioon? Kas kõige selle ülalpidamine ei hakka üha enam oma mõtet kaotama ja meile üle jõu käima? Mis mõte sel kõigel on? Mis mõte on ühiskondlikul kokkuleppel maksta makse, kui seda ühiskondliku kokkulepet räigelt eiratakse ja vaid väike ring inimesi otsustab, mis on enamusele hea?
Riigikogu puhul tögatakse ammustest aegadest, et tegemist on vaid kummitempliga, kus nööre tõmmatakse kusagil tagatubades sh. väljaspool meie riigipiire. Riigikogus ja erinevates riigikogu nn töökomisjonides ei tööta valdavalt oma ala spetsialistid, vaid inimesed tänavalt, valdavalt populaarsuskünnise ületanud ja kuulsust kogunud avaliku elu tegelased. Olete tähele pannud kui palju on riigikogus läbi aegade olnud näitlejaid ja tippsportlaseid.
Vähe on selliseid rahvasaadikuid, kes usinalt seaduseelnõusid suudaksid läbi töötada ja ise neid koostada oskaksid. Neid, kes on võimelised seadusepügalatest läbi närima ja neist mõistetavalt ka aru saama on napp tosin. Kogu initsiatiiv ja "oskused" on pärit kusagilt tagatubadest, tekkinud lobistide tugeval survel, välisagentide, korporatsioonide ja välisrahastuse toel. Vaadates otsa, kui keeruliseks on aetud lihtsa inimese jaoks rahvahääletus presidendi otsevalimiseks ja milline tsirkus selle ümber käib, on haletsusväärselt naeruväärne.
Riigikogu komisjonides tehakse taaskord nägu justkui arutatakse midagi, tehakse neli aastat "ränkrasket" peenhäälestamist, kulutatakse meeletu maksumaksja raha ja kuhu sellega jõutakse? Liberaalsesse, kõike lubavasse, jälki, tülgastavasse, perversesse mülkasse. Kas Riigikogu komisjonides ei peaks kogunema hoopis akadeemilised targad pead, mitte erakondlik käsuliin? Mis mõte neil komisjonidel üldse on, kui seal puudub akadeemiline riigielu paremaks muutev ja edasi viiv kompetents?
Sellises riigikogus, kus tehakse rohkem obstruktsiooni kui reaalset tööd, mis Eesti inimese elu ka reaalselt paremaks muudaks, ei ole mõtet! Täna me sööstame oma riigiga püstloodis kuristiku poole!
See süsteem on totaalselt ajale jalgu jäänud ja üles ehitatud ülesronijate ehk karjäristide pärusmaa, kus selleks, et säilitada oma võim manipuleeritakse inimestega reitingute ja valimistulemuste kaudu, püüdes järjepidevalt taaslavastada ja õigustada kogu seda kokku kukkuvat monstrumit, et läbi "valimistulemuste" omad jälle riigipiruka juurde kinnistada. Elementaarseks näiteks siin on jõustruktuuride abiga Euroopa liberaalide ALDE ridadesse kuuluvate erakondade reformierakonna ja keskerakonna korraldatud riigipööre ja nende taevastes kõrgustes triivivad reitingud. Erakondades, kust viimasel ajal on lahkunud sadu inimesi ei ole selline populaarsus tõsiseltvõetav. See on lausa ennekuulmatu, küüniline ja täiesti loogika vastane!
Süvariigi tegevus on läbi paistma hakanud, otsides erinevaid vabandusi ja õigustusi. Nad on end paljastanud ja nurka mänginud, see on nende lõpu algus! Valitsejad enam ei saa ja rahvale enam selline lähenemine ei sobi. Me oleme sisenemas sügavasse kriisi lähtudes viimase aja sündmustest, vihakõneseaduse ihalemisest, sõdimisest valge rahvusluse ja äärmuslusega, homopropaganda ja sooneutraalsus, võimu kaotanud Trumpi ebaseaduslikust tagandamisest ja palju muud, mis meid selleni lõpuks viivad.
Huvitav miks nii populaarsetest ja palavalt armastatud erakondadest siis inimesed ikkagi lahkuvad? Või proovitakse siin kitsa silmaringiga väheharitud pööblile süvariigi kaporatuuri poolt reitingute kaudu usinalt makarone kõrvadele riputada?
Äsja toimunud paleepöörde ajal riigis nägime, milline lasteaed seal riigikogus tegelikult valitseb. Nüüd on need lapsed haaranud võimu ja hakkavad oma lubatut ellu viima! Kas 32% kilplastest, kes reformierakonda toetab soovib siis tõepoolest, vihakõneseadust, soomuutmist lasteaedades, abielluda 12 aastastega, liituda Venemaaga, NATO-st välja astuda, jne. Neid jaburusi ei jõua kõiki siin kokku lugeda. Tõesti või?
Probleem on veelgi sügavam. Tänane nn parteiline demokraatia on oma aja ära elanud, demokraatlikud institutsioonid, mis peaksid demokraatiat tagama, on ära ostetud ja mehitatud Euroopast tulevate suuniste järgi. Demokraatia asemel tegutsevad meie riigis välisagendid ja riigireeturid, keda rahastatakse väljastpoolt. Rahvas ei usu enam sellist peale sunnitud demokraatiat, see mis meid ees ootab on hoopis timukraatia. Oleme selliste arengutega nõus?
Kellele kuulub Eesti riik?
Riik kuulub ju neile, kellele kuulub kõrgeim võim, on lihtne vastus. Võim ei kuulu enam rahvale!
Edmond Penu
EKRE Pärnumaa ringkonna juhatuse liige

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar